Honda na Xross Challenge 2018

Honda Srbija je i ove godine predstavila najnovije modele HONDA motocikala na ovogodišnjoj Xross Challenge 2018 trci koja je održana od 14. do 17. juna na Tari.

Pored vratolomija koje su takmičari izvodili na Prologu, bili su u prilici da na HONDA štandu vide i testiraju najnovije modele HONDA motocikala.

 

Peti po redu Xross Challenge 2018 se vozio u tri klase - Pro, Expert i Hobby, na trci je učestvovalo više od 130 vozača koji su došli iz 12 zemalja.

Trka je počela Prologom koji je po prvi put bio održan u Bajinoj Bašti gde je vozače dočekao do sada najizazovniji poligon. Kiša, koja je neprestano padala, je nekim vozačima bila samo dodatna motivacija, a nekima predstavljala veliki problem jer su proklizavali i zaglavljivali se između prepreka.

Drugog, najtežeg dana trke, trasa od 90 km je u pravom smislu testirala fizičke mogućnosti učesnika i naterala ih da pomere granice sopstvene izdržljivosti.

Vozili su kroz šumu, potoke, kamenjare i ekstremne uzbrdice koje su bile još klizavije zbog vode i blata pa su se motori zaglavljivali i šlajfovali. 

Loši vremenski uslovi, kakvi se na Tari ne pamte poslednjih godina, primorale su i organizatore da na poslednjem takmičarskom danu menjaju i skraćuju trasu trku zbog nabujalih potoka.

Iako ih je na startu ispratila kiša, u ostatku trke vozače je konačno dočekalo sunce, što je značajno uticalo na raspoloženje pa su iako znojavi, blatnjavi, mokri i umorni, na cilj stizali sa osmesima na licima jer su savladali još jedan Xross Challenge.


Ubedljivo najbrži vozač sva tri dana trke bio je Vejd Jang iz Južne Afrike, jedan od najboljih svetskih hard enduro vozača.

 

Foto:

Predrag Vučković

Atilla Sabo

Vladimir Mladenović

Alex Dmitrović