Kako se prikupljaju vaši podaci prilikom posete našoj web stranici?

Mi personalizujemo web stranicu prema svakom pojedinačnom posetiocu kako bismo vam pružili jedinstveno korisničko iskustvo prilagođeno Vašim interesovanjima i navikama. Mi koristimo isključivo privremene kolačiće (engl. session cookies).

Šta su kolačići i kako se prikupljaju?

Kolačići (uključujući privremene kolačiće - session cookies), oznake piksela i slične tehnologije (kolektivno "kolačići") su datoteke sa malim količinama informacija koje se preuzmu na bilo koji uređaj sa omogućenim internet pristupom - kao što je vaš računar, pametni telefon ili tablet - kada posetite našu web stranicu. Kolačići obavljaju mnogo različitih i korisnih poslova, kao što su pamćenje vaših podešavanja, generalno poboljšavajući vaše „online“ iskustvo i pomažući nam da vam ponudimo najbolje proizvode i usluge.

Mi koristimo isključivo privremene kolačiće kada korisnik pristupi našoj web stranici.

Ko prikuplja kolačiće?

Kolačići mogu biti postavljeni od strane društva Delta Automoto ili od strane trećih lica.

  • Kolačići postavljeni od strane društva Delta Automoto
    Ovo su privremeni kolačići koje mi postavljamo na našu web stranicu, na kojoj se upravo nalazite.
     
  • Kolačići trećih lica
    Naša web stranica može da sadrži određeni sadržaj koji potiče sa drugih sajtova (npr. Facebook, Youtube, Google Analytics, Instagram i dr.) prilikom čega ti drugi sajtovi mogu da na našu web stranicu postave određene kolačiće. Radi se o kolačićima koji nisu postavljeni od strane nas. Putem ovih kolačića treća lica koja su ih postavila mogu da dobijaju informacije o Vašem ponašanju na našoj web stranici. Ukoliko ne želite da prihvatite kolačiće trećih lica, možete uskratiti pristup pomoću podešavanja vašeg internet browser-a odnosno pretraživača.

Koje vrste kolačića se nalaze na našoj web stranici?

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su od suštinskog značaja da bi naša web stranica mogla da funkcioniše ispravno. Ovi kolačići iako prikupljaju određene informacije sa Vašeg računara, ne služe da Vas identifikuju kao pojedinca, već da Vam omoguće korišćenje naše internet prezentacije.

Funkcionalni kolačići

Svrha ovih kolačića je da pamte informacije koje ste već jednom uneli (izbor jezika na sajtu, veličina fonta slova) kako bi Vam omogućili unapređeno i bolje funkcionisanje naše web stranice.

U slučaju da ne prihvatite ove kolačiće to može da utiče na performanse i funkcionisanje naše web stranice i može da ograniči pristup sadržaju na web stranici.

Rok čuvanja: do 30 dana

Kolačići performansi

Kolačići performansi poznatiji i kao analitički kolačići služe da prikupljaju informacije o tome kako koristite našu web stranicu, uključujući podatke koliko često posećujete našu web stranicu, na koje stranice često idete, koliko vremena provodite na našoj web stranici i sl. Ovi kolačići se koriste isključivo kako bi se poboljšale performanse naše web stranice i vama pružilo bolje korisničko iskustvo. Kolačići performansi ne služe da vas identifikuju kao pojedinca, već da poboljšaju funkcionisanje naše web stranice.

U slučaju da ne prihvatite ove kolačiće to može da onemogući pristup određenom sadržaju na našoj web stranici.

Rok čuvanja: do 180 dana

Kako se kontrolišu i brišu privremeni kolačići?

Privremeni kolačići postavljeni na našoj platformi se ne smatraju prihvaćeni sami po sebi, tako da, ako biste hteli da ih onemogućite ili obrišete prvo morate da ih izričito prihvatite putem alata za upravljane kolačića koji će vam se prikazati prilikom prve posete našoj web stranici.

Onemogućavanje kolačića putem našeg alata za upravljanje kolačićima

Prilikom prve posete našoj web stranici, pojaviće vam se obrazac koji vam omogućava da izaberete da li ćete prihvatiti privremene kolačiće (štikliranjem kvadratića). Ukoliko ih ne odobrite izričito smatraće se da ih niste prihvatili.

Ovom podešavanju u svakom trenutku možete pristupiti klikom na link "podešavanje kolačića" na dnu strane sajta.

Onemogućavanjem putem podešavanja vašeg internet browsera odnosno pretraživača

Većina internet browsera odnosno pretraživača je podešena da automatski prihvataju kolačiće. Ako ne želite da naša web stranica čuva kolačiće na vašem uređaju, možete promeniti podešavanja pretraživača tako da dobijete upozorenje pre nego što se snime određeni kolačići. Takođe možete podesiti tako da vaš pretraživač odbija većinu naših kolačića ili samo određene kolačiće trećih lica.

Lista navedenih kolačića nije nepromenljiva, već se ona može menjati s vremena na vreme kako je to potrebno radi unapređenja funkcionalnosti naše web stranice. U skladu sa tim, molimo vas da redovno proveravate spisak aktivnih kolačića na našoj web stranici koji se nalazi u okviru ove Politike privatnosti.