HONDA "COLLECTION HALL" virtuelna tura - uživajte u istoriji HONDA brenda

Otvorena je 1998. godine, ne samo da bi obeležila pedeset godina postojanja brenda, već i da bi pokazala snove i strast koje su inspiracija i serijskim proizvodima i trkačkim mašinama.

 

3 sprata Hondine istorije

Virtuelna tura zaista dočarava pravi muzejski obilazak, dozvoljavajući nam da se osetimo kao da smo zaista otputovali u Hondinu postojbinu i iznova proživeli 70 godina istorije ove kompanije.

Na drugom nivou prikazani su automobili, motocikli i drugi pogonski proizvodi, a tu se nalaze i istinske zvezde - kompaktni sportski model iz 1963. S500 kao i neki od legendarnih modela kao što su Prelude, NSX i Civic. Izložba takođe nudi pogled na evoluciju japanske proizvodnje automobila, sa posebnim akcentom na mikro vozila koja su bila veoma popularna u Japanu.

Prikazani su neki od najranijih modela, kao što je HONDA N360, prvi mali serijski automobil koji je počeo sa prodajom 1968. godine. Možete pronaći i istinske ikone dvotočkaša kao što su CB750, najviše proizvođen serijski četvorocilindraš, kao i NR.

Treći sprat posvećen je Hondinoj strasti prema moto sportu. Tu se nalaze jednosedi, GT i motocikli kojima se HONDA takmicila nekada i sada. I ovde se nalaze prave ikone kao što su McLaren-Honda koju je vozio Ayrton Senna, kao i šestocilindricni RC166 koji je izvojevao pobede na Isle of Man TT i kog je vozio Mike Hailwood.

 

Factory of Dreams

Otvaranje HCH predstavlja trud kompanije HONDA da prikaže svoje poreklo i svoju istoriju, kao i da se pomoću savremene tehnologije i mobilnosti poboljšaju trenutni uslovi života ljudi.

Ovi koreni datiraju iz četrdesetih godina prošlog veka kada je Soichiro prvi put iskoristio motor generatora korišćenog u radio transmiterima na biciklu svoje supruge kako bi joj olakšao svakodnevne odlaske u kupovinu. Godine 1946. razvio je ideju i počeo da prodaje agregate sa rezervoarima, akceleratore, kablove i druge delove za bicikle. Ovaj agregat postao je poznat kao Hondin agregat za bicikl, a dve godine kasnije, 1948, osnovao je HONDA Motor Company.