Predstavljen redizajn modela Honda Jazz i Jazz Crosstar

Honda predstavlja najnoviju generaciju Jazz-a, popularnog hečbek modela, koji je osvojio srca vozača širom sveta. Sa restilizovanim eksterijerom i mnoštvom uzbudljivih novih karakteristika, osveženi modeli Jazz i Jazz Crosstar obećavaju vrhunsko iskustvo u vožnji.

Uz prepoznatljivi oblik Jazz-a, spoljašnjost sada odlikuju rešetke na prednjem delu u formi pčelinjeg saća, kao i izmenjen prednji branik kod obe verzije, dok Crosstar sada ima redizajnirane bočne pragove i zadnji branik. Novi dizajn aluminijumskih felni dostupan je u svim paketima opreme, dok je Advance Sport paket dostupan u dve ekskluzivne boje, Urban Grey i Platinum White.

Elegance paket opreme nudi unapređen nivo standardnih funkcija, dok najnapredniji paket opreme Advance Sport poseduje nekoliko ekskluzivnih dizajnerskih funkcija i izmena na šasiji.

Revizije eksterijera četvrte generacije Jazz-a unapređuju minimalističku estetiku modela, upotrebljivost, praktičnost i funkcionalnost u jednostavnoj, svedenoj i ergonomskoj kabini uz dodatni efekat elegancije kroz kombinovane crne i srebrne detalje.

Jazz nudi najprostraniju kabinu u klasi sa jedinstvenim magičnim sedištima, dobro poznatim kod ljubitelja Hondinih vozila.

Hondina hibridna tehnologija e:HEV je standardna na oba modela, a sada je dobila povećanje snage od 10kW za dodatnu sofisticiranost u vožnji.

e:HEV sistem sastoji se od dva kompaktna elektromotora povezana sa 1,5-litarskim i-VTEC benzinskim motorom, litijum-jonskom baterijom i inovativnim menjačem sa fiksnim stepenom prenosa preko inteligentne jedinice za kontrolu snage koji u harmoniji rade na obezbeđivanju još direktnije reakcije.

Restilizovani Jazz model takođe se može odabrati sa dodatnom opremom za vuču kapaciteta do 500 kg, proširujući već izuzetan opseg upotrebljivosti modela.

Jazz dolazi i sa Hondinim sistemom Agile Handling Assist (AHA), koji poboljšava stabilnost automobila pri dinamičnom upravljanju ili velikim opterećenjima u krivinama. Kočioni sistem sa svim diskovima pruža izuzetnu snagu zaustavljanja uz pomoć sistema za stabilnost vozila (VSA) za dodatnu bezbednost.

Intuitivni infotejnment sistem je dizajniran da smanji ometanje vozača, sa jasno vidljivim ikonama za sve aplikacije i fizičkim kontrolama za ključne funkcije. Sistemski interfejs se kreće pomoću poznate upotrebljivosti u stilu pametnog telefona, sa kontrolama prevlačenja za pomeranje kroz stranice i liste.

Najnovija generacija Jazz-a podrazumeva i paket vrhunskih aktivnih i pasivnih bezbednosnih tehnologija uključujući pomoć pri zastoju u saobraćaju i tehnologiju aktivne bezbednosti Honda SENSING.

Novi Jazz je uzbudljiv automobil koji kombinuje vrhunske performanse sa najsavremenijom tehnologijom i naprednim bezbednosnim funkcijama.