Naš osnivač, Soichiro Honda

Naš osnivač, Soichiro Honda

Naš osnivač, Soichiro Honda, oduvek je sanjao budućnost. Obično dok ju je stvarao. San je započeo kada je Soichiro prvi put ugledao automobil. On je posvetio ostatak svog života ostvarenju sna.

DVA DOBRA TOČKA

DVA DOBRA TOČKA

Prvi Honda original.

Soichiro Honda je naučio svoj zanat praveći komponente. Učio je brzo i njegova kompanija je napredovala ali je bila uništena tokom Drugog svetskog rata tako da je morao da počne iznova. Ovog puta, san mu je bio velik. On je stvorio prvo Honda kompletno vozilo, motocikl tip A.

Zasnovan na biciklu
Njegov motor bio je konvertovani generator za vojnički radio predajnik. Uspeh u prodaji je bio momentalan. Kada je ponestalo generatora, Soichiro je stvorio sopstveni motor. Godine 1948, rođena je Honda Motor Co. Ltd. San se pretvarao u stvarnost.
 

SNAGA NARODA

SNAGA NARODA

Prvi Honda automobil.

Do šezdesetih godina dvadesetog veka, Honda je postala najveći proizvođač motocikala na svetu. Kupci su sada želeli još. Soichiro je reagovao divnim prototipom sportskog automobila 1962. Sledeće godine je ušao u proizvodnju kao model S500.

Vozimo dalje
Za dve godine, bila je potrebna nova fabrika, jednostavno da bi se zadovoljila tražnja. Njegov san je živeo i šezdesete su bile u punom zamahu.

AMERIČKI SAN

AMERIČKI SAN

Proizvodnja i prodaja Honde širom sveta.

Ispostava kompanije Honda Motor Co. u Los Anđelesu. American Honda Motor Co. Inc. prvobitno je osnovana radi prodaje modela Honda Super Cub. Ubrzo postaje očigledno da je SAD više zemlja automobila nego zemlja motocikala.

Godine 1959. Honda je počela da prodaje prvi put preko okeana, uspostavivši bazu u Los Anđelesu. Japanski dođoš sada je bio izvoznik. Američka Honda ubrzo je procvetala, podstaknuta klasičnom reklamom kampanjom iz šezdesetih: „Na Hondi upoznajete najbolje ljude.“ (I to je tačno...)

Selidba u Evropu

Selidba u Evropu

Godine 1962, Honda je objavila planove da izgradi svoju prvu fabriku izvan Japana, u Alstu, u Belgiji. Ona je otvorena sledeće godine, a Soichiro Honda je lično doleteo mlaznjakom na ceremoniju otvaranja. Honda Motor Co. Ltd. bila je stara samo 15 godina i već je poslovala globalno.

Honda Civic je bio okretan ekonomični automobil koji je odmah osvojio Ameriku. Sa novim američkim propisima o emisijama, postigao je veliki uspeh u konkurenciji sa tadašnjim modelima koji su gutali benzin.
Naš upamćeni reklamni slogan pomogao je da podstakne prodaju slavnog modela Honda Super Cub.

OD OVOGA SE SASTOJE SNOVI

OD OVOGA SE SASTOJE SNOVI

NSX: Honda super-automobil.

Do osamdesetih godina dvadesetog veka, Honda je bilo globalno ime. Svoje horizonte je postavila u skladu s tim i odlučila da napravi super-automobil. „San svakog razvojnog inženjera je da stvori sportski automobil“, rekao je čovek zadužen za taj projekt, Šigeru Uehara.

Nepogrešivo prepoznatljivi NSX; super-automobil u svakom smislu.

Snaga i lakoća: Sa dizjanom koji je inspirisan mlaznjakom F-16, originalni NSX imao je polu-„monokok“ karoseriju samo od aluminijuma.

PROŠLOST
PROŠLOST

Ponosimo se našom istorijom. Pročitajte kako nas je naš osnivač Soichiro Honda stvorio takvim kakvi smo.

NAŠA PROŠLOST
SADAŠNJOST
SADAŠNJOST

Saznajte o svetu Honde, našim aktivnostima u Evropi i onome od čega smo sazdani.

NAŠA SADAŠNJOST
BUDUĆNOST
BUDUĆNOST

Kuda će nas dalje odvesti naši snovi? Pogledajte kako će izgledati Honde sutrašnjice.

NAŠA BUDUĆNOST