Nova Honda CR-V ocenjena sa pet zvezdica na Euro NCAP testiranju

"Novom modelu Honda CR-V dodeljena je maksimalna ocena - pet zvezdica na najnovijem Euro NCAP bezbednosnom testiranju, čiji su rezultati danas objavljeni. CR-V može da se pohvali jedinstvenom strukturom i čvrstinom šasije koja je vodeća u klasi kao i velikim brojem aktivnih bezbednosnih tehnologija.

Primenom koncepta „Bezbednosti pri sudaru sa svih strana“, dizajn platforme obuhvata Hondinu ekskluzivnu strukturu šasije nove generacije ACE (Advanced Compatibility Engineering), koja primenjuje mrežu povezanih strukturnih elemenata za ravnomerniju distribuciju energije pri sudaru, time pomaže u smanjenju sila prenesenih u kabinu i postiže superiornu izdržljivost u slučaju čeonog, bočnog i zadnjeg sudara.

Pasivni bezbednosni elementi u potpuno novom modelu CR-V dopunjeni su skupom aktivnih bezbednosnih tehnologija i tehnologija za asistenciju vozaču Honda Sensing™. Honda Sensing™ spada u najiscrpnije skupove bezbednosnih tehnologija u klasi. Koristi kombinaciju informacija radara i kamere, uz mnoštvo tehnološko naprednih senzora za upozoravanje i asistenciju vozaču u potencijalno opasnim situacijama.

 

Nova Honda CR-V se ovim pridružuje ostalim HONDA modelima testiranim u Euro NCAP-u, pri čemu su maksimalnom ocenom od pet zvezdica ocenjeni i modeli Jazz, HR-V i Civic.