Honda Srbija domaćin konferencije Dušana Borkovića  povodom predstojeće sezone

Honda Srbija bila je domaćin konferencije za medije najboljeg srpskog automobiliste i trostrukog šampiona Evrope, Dušana Borkovića, koji je tom prilikom najavio početak nove sezone u TCR Svetskom rangiranju, koju će voziti po kalendaru TCR Evrope, kao i svetsku trku u Makau Grand Prix.

Borković će evropski šampionat voziti u legendarnom automobilu Honda Civic Type R TCR FL5, pod svojim prepoznatljivim brojem 62, a takmičiće se sa novim španskim timom GOAT Rejsing koji dobija podršku fabrike Honda u saradnji sa svojim Nis Petrol Racing timom. Kao i tokom prethodnih godina, gledaoci će imati priliku da prate prenose trka na RTS kanalima. Prvi trkački vikend biće održan u Italiji od 19. do 21. aprila na stazi Valelunga.

„Veoma sam srećan što sam ove godine dobio poziv od Honde Motorsport da uđem u njihov program. Voziću uglavnom pri evropskom šampionatu sa GOAT Rejsing timom uz dodatke svetskih trka kao što je Makau, kako bismo već od sledeće godine mogli da vozimo u potpunosti svetsko prvenstvo. Ove godine, Honda je imala popunjen program sa dva automobila u svetskom prvenstvu a od sledeće će imati dodatni automobil za čije mesto ću se izboriti. Spreman sam da se suočim sa svim izazovima koje će nova sezona da donese i da uz podršku svog tima predstavimo Srbiju u najboljem svetlu na ovako velikoj svetskoj platformi“, izjavio je Borković.