O Hondi

Motocikli

Tradicija proizvodnje Honda motocikala duga je koliko i istorija same kompanije. Honda je najveći proizvođač motocikala u svetu, a njihov upečatljiv dizajn, odlične performanse i izuzetna kontrola doveli su ih na sam vrh lestvice kvaliteta i prodaje. Projektovano je preko 100 modela Hondinih motocikala, sa ciljem da se zadovolje najrazličitije potrebe i želje kupaca.

Honda je razvila elegantne skutere, sportske motore visokih performansi, off road motore za sve vrste terena i uzbudljiva ATV vozila.

Automobili

Automobili su područje u kome se Honda iz godine u godinu sve više dokazuje i razvija, konstruišući sa svakom sledećom generacijom tehnološki naprednije i dizajnerski savršenije modele. Hondin cilj je da u budućnosti njeni automobili budu potpuno ekološki, sa minimalnim ili bez ikakvog štetnog dejstva na životnu sredinu. Efikasnost u potrošnji goriva je još jedna, u poslednje vreme sve važnija, karakteristika Honda automobila. U Hondi svako može pronaći odgovarajući model automobila za sebe, bilo da je to mali gradski automobil, komforni sedan, luksuzna limuzina ili SUV vozilo.

Power equipment

Honda je razvila čitavu paletu proizvoda koji zadovoljavaju najrazličitije svakodnevne potrebe ljudi: čistači snega, kosilice, freze, trimeri, generatori i pumpe. Osnovne karakteristike svih proizvoda jesu dugotrajnost i izdržljivost, a tajna je u tome što su u njihovoj osnovi Hondini motori vrhunskog kvaliteta i pouzdanosti.

Marine

Hondini čamci i jahte opremljeni su motorima koji su, iako veoma snažni, vrlo efikasni u potrošnji. Komfor je još jedna važna karakteristika čamaca i jahti koje Honda proizvodi, tako da mnogi nalaze da predstavljaju najbolji izbor za uživanje na talasima.

Motori

Honda je najveći proizvođač motora u svetu. Za odličnu reputaciju zaslužne su vrhunske performanse i pouzdanost motora, koji su konstruisani tako da zadovolje, ili čak premaše očekivanja kupaca. Honda neprekidno usavršava svoje tehnologije proizvodnje, i u svoje proizvode ugrađuje isključivo najkvalitetnije komponente.

HondaJet

Vrhunske performanse u klasi, povećana ekonomičnost u potrošnji goriva, unapređen unutrašnji prostor kabine i kapacitet nosivosti karakteristike su Hondinog lakog mlaznjaka – HondaJet-a. HondaJet opremljen je tako da zadovolji potrebe i očekivanja najzahtevnijih poslovnih i privatnih vlasnika širom sveta. HondaJet inovativan je u avijatičkom dizajnu i tehnologijama, sa jedinstvenom konfigiracijom vešanja motora preko krila, koja znatno poboljšava vazduhoplovne performanse, pospešuje ekonomičnost u potrošnji goriva i smanjuje aerodinamički otpor u letu.

ASIMO

Najsavršeniji humanoidni robot ASIMO stvoren je iz Hondine težnje da u svakom pogledu poboljša svakodnevni život ljudi. Sposobnosti da trči, penje se uz stepenice, da se okreće, gura kolica i nosi poslužavnik pomažu ASIMO-u da obavlja mnoge kućne poslove. Hondin cilj je da svi ljudi jednog dana imaju po jednog ASIMO-a, koji će im pomagati u obavljanju rutinskih poslova u kući i kancelariji.

Pomoć pri hodanju

Istraživanje i razvoj uređaja započeti su u Hondi 1999. godine, sa ciljem da se pomogne i olakša kretanje starijim osobama i ljudima sa oslabljenim nožnim mišićima. Tehnologija je proistekla iz višegodišnjeg proučavanja ljudskog kretanja za potrebe razvoja Hondinog humanoidnog robota ASIMO-a. Sistem je zasnovan na korišćenju senzora za ugao kuka, a na osnovu čijih informacija se aktivira podrška motora. Sa ovakvom podrškom, ljudima je omogućeno da hodaju gotovo sasvim normalno i bez teškoća.