FORZA 750 Od 10.990 €

Izračunajte ratu

 

PRAVI POTEZ

Upoznajte Forza porodicu. Porodica ultimativnih skutera krcata je naprednom tehnologijom i sportskim performansama, definisana savremenim stilom koji privlači pažnju. Na samom vrhu ponude, napravili smo novu Forzu 750.

 

Gde god želite da budete, u gradu ili van njega, zbog posla, odmora ili zadovoljstva, on kombinuje oštru, zategnutu formu sa pravim GT komforom i praktičnošću, sa izvanrednim performansama dvocilindričnog motora od 745cc i ogibljenjem visokog kvaliteta.

 

UVEK SPREMAN

Kao što se vi nikad ne zaustavljate, ne čini to ni Forza 750.

Ovaj skuter odlikuju vrhunski elementi koji vam olakšavaju svakodnevno funkcionisanje. Neprekidna povezanost zadržava vas u u toku preko vašeg pametnog telefona i živopisnog TFT ekrana s instrumentima u punom koloru.

Možete birati između tri podrazumevana moda vožnje, sa opcijom podešavanja i neosetnog šestobrzinskog menjača sa dvojnim kvačilom(DCT). A, u svakom trenutku, Honda kontrola obrtnog momenta (HSTC) upravlja vučom zadnje gume.

 

NAŠ ULTIMATIVNI GT SKUTER

Počnimo sa pitanjem. Šta je potrebno za proizvodnju ultimativnog GT skutera? Pregledali smo svaki element performansi. I došli smo do odgovora. Pre svega, potrebno je da bude dovoljno kompaktan da jednostavni prolazi kroz saobraćaj i lako se parkira, a opet je komforan za dve odobe sa dosta prostora za noge suvozača.

 

Dodajte tome stil koji privlači poglede, gde god da krene ili se zaustavi. Prijatan, snažan motor sa dosta snage obavezan je, kao i šasija koja uzdiže držanje, sa odličnom, veoma brzom dinamikom. I, kao transportni alat, on mora raditi za svog vozača, sa korisnim prostorom ispod sedišta kao i sa mnoštvom pogodnih detalja koji jednostavno čine život boljim.

 

VOZITE SE SLOBODNO

Naravno, vožnja je jedinstveno zadovoljstvo.

Multifunkcionalonsot je naša svakodnevnica, a novi sistem Honda glasovne kontrole smartfona (dostupan samo za uređaje Android™) povezuje vaš uređaj radi lakog upravljanja – preko 5-inčnog TFT ekrana s instrumentima i menjača na levoj ručki upravljača – navigacijom, pozivima, porukama i muzikom.

Vreme je dragoceno – pa zato Pametni ključ ubrzava stvari. Stoji vam u džepu, i upravlja sistemom paljenja bez ključa, bravom upravljača, poklopcem za gorivo i sedištem. Takođe otvara i zatvara (opcionalnu) Pametnu gornju kutiju.

 

Jedna od bitnijih karakteristika je vidljivost, pa smo zato dodali i funkciju Signala hitnog zaustavljanja (ESS); kada naglo ukočite, zadnji migavci bleskaju kako bi upozorili one iza vas. A tu je još jedna stvar na koju više ne morate da mislite, pošto se migavci sami gase. Sva svetla su u super-efikasnoj LED izvedbi, radi upadljive pojave na putu sa velikom vidljivošću.

Ugrađen Forza 750 prtljažnik i pogodnosti Pametnog ključa

Prtljažnik ispod sedišta ima zapreminu od 22L i prima kacigu za celo lice; u zadnjem delu odeljka pronaći ćete USB utičnicu tipa C za punjenje vašeg uređaja. Tu je i korisna, pristupačna kaseta na unutrašnjoj desnoj strani vetrobrana. A u džep ubacite Pametni ključ – on će upravljati svim sistemima nove Honde Forza 750.

5-inčni TFT ekran za intuitivnu kontrolu

Upravljajte modovima vožnje brzo i lako. Možete i da podesite koje će informacije biti prikazivane u skladu sa onim što vam odgovara a, povezivanjem sa vašim uređajem, sistem Honda glasovne kontrole smartfona (dostupan samo za uređaje Android™) zadržava vas u toku sa svim bitnim stvarima dok vozite.

Paralelni dvocilindarski motor od 745cc sa 8 ventila

Vršna snaga od 43,1kW sa obrtnim momentom od 69Nm; ove performanse daju momentalno ubrzanje, iz stajanja kroz svaki stepen prenosa, i relaksirajuće krstarenje brzinom za autoput sa dosta rezerve. Ekonomičnost goriva od 28,3km/l je moguća, kao i potencijalni domet krstarenja od 370km iz rezervoara sa 13,2L goriva. Dostupna je i konverzija na 35kW za dozvolu kategorije A2.

Kontrola Throttle By Wire sa 3 podrazumevana moda vožnje i HSTC sistemom

STANDARD, SPORT i RAIN modovi balansiraju snagu motora, kočenje motorom i DCT raspored promene stepena prenosa, kako bi se uklopili u uslove u kojima vozite. Istovremeno, nivo ABS-a i Honda izborne kontrole obrtnog momenta (HSTC), za snagu kočenja i prianjanje zadnje gume, takođe se prilagođavaju po potrebi. USER mod vam dozvoljava da sami izgradite performanse i karakter motora modela Forza 750 i promene stepena prenosa.

Menjač sa dvostrukim kvačilom (DCT)

Ovaj urbani motocikl ima snažne performanse. Ali, poput sportiste elitnog nivoa, on je ujedno pametan. Pored modova vožnje, šestobrzinski DCT nudi nesmetane ručne ili automatske promene stepena prenosa. I performanse promena stepena prenosa mogu se potpuno podešavati.

Sportske, motociklističke specifikacije šasije i ogibljenja

Cevasti čelični romboidni ram daje grubu snagu i, napred, podesive viljuške od 41mm u kertridž stilu Up Side Down (USD) – tako nešto ćete pronaći na jednom od naših sportskih motocikala – pružaju izuzetnu kontrolu ogibljenja i preciznost upravljanja. Laka aluminijumska prednja viljuška i podesivi Pro-Link monošok amortizer ključni su delovi upravljačkih sposobnosti modela Forza 750.

Dualne, radijalno postvaljene četvoroklipne prednje kočione čeljusti

Diskovi velikog prečnika od 315mm; ABS upravlja kočionom silom napred i pozadi, za konzistentno zaustavljanje bez obzira na uslove sa kojima se suočite. 17-inčni prednji točak od livenog aluminijuma daje sigurnu stabilnost, a uparen je sa 15-inčnim zadnjim.

Ugrađeni prtljažnik i pogodnosti Pametnog ključa

Prtljažnik ispod sedišta ima zapreminu od 22L i prima kacigu za celo lice; u zadnjem delu odeljka pronaći ćete USB utičnicu tipa C za punjenje vašeg uređaja. Tu je i korisna, pristupačna kaseta na desnoj unutašnjoj strani vetrobrana. I ubacite Pametni ključ u džep – on će upravljati svim sistemima nove Honde Forza 750.

PAKET ZA KOMUTIRANJE

Model Forza 750 predstavja ultimativnog saputnika. Paket za komutiranje obuhvata Pametnu gornju kutiju, zajedno sa panelom u odgovarajućoj boji i zgodnom unutrašnjom torbom, kao i torbom za centralnu konzolu koja donosi korisni dodatni skladišn i prostor. Svi ovi proizvodi su zasebno dostupni.

PAMETNA GORNJA KUTIJA OD 50L

Otvara je i zaključava isti Pametni ključ koji upravlja i paljenjem, a ona nudi fleksibilan prostor za odlaganje namenjen komutiranju radnim danima ili odlascima preko vikenda. Otključava se kad ste vi uz svoju Forza 750, a automatski se zaključava kad se udaljite. Dostupna je i unutrašnja torba.

GORNJA KUTIJA I ODGOVARAJUĆI BOČNI KOFERI

Standardna gornja kutija od 50L – sa odgovarajućim desnim bočnim koferom od 26L i levim od 33L – ima umetke u odgovarajućim bojama za izgled koji želite. Dostupne su i unutrašnje torbe koje se mogu vaditi, kako bi vam život bio lakši na putovanjima.

OPREMA ZA HLADNO VREME

Ako i dalje treba da vozite u hladnim danima zime, dve zagrejane ručke na upravljaču grejaće vam ruke. Uključeni su komplet i vezovi neophodni za postavljanje. Dostupni su i gornji i donji deflektori za noge.

Specifikacije

Motor
Tip Tečno hlađeni 4-taktni SOHC pojedinačni; U skladu sa Euro 5
Zapremina 745 cm3
Maks. snaga 43,1 kW (58,6 KM) / 6.750/min
Maks. moment 69 Nm / 4.750/min
Gorivo
Zapremina rezervoara 13.2l
Menjač i prenos
Prenos 6-brzinski menjač sa dvostrukim kvačilom
Šasija
Dimezije (LxWxH) 2200 x 790 x 1484 mm
Ukupna težina 235kg ABS+HSTC+DCT
Točkovi
Dimenzije guma napred 120/70 - R17
Dimenzije guma pozadi 160/60 - R15
Kočnice
Napred 256mm disc 2K/ABS
Pozadi 240mm disc K/ABS