Honda sigurnosne tehnologije

HONDA SIGURNOSNI STANDARDI

Honda SENSING je jedan od najnaprednijih paketa sigurnosne opreme, koji je samo kod Honde kao standard uključen u sve pakete opreme CR-V i CIVIC modela. Dizajniran je da vama i vašim putnicima pruži maksimalnu sigurnost u vožnji i garantuje najveću bezbednost u ovoj klasi vozila.

INFORMACIJE PUTEM SENZORA

VOZI PAŽLJIVO

KRSTARENJE SA POVERENJEM

DODATNA ČULA

INFORMACIJE PUTEM SENZORA

Sistem za vraćanje vozila u kolovoznu traku (RDM) i Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova (TSR)

Kamera koja se nalazi na vetrobranskom staklu detektuje da li automobil skreće sa puta, zatim sistem koristi električni servo uređaj kako bi uz pomoć suptilnih korekcija na volanu vratio vozilo na putanju. U određenim uslovima, sistem primenjuje i blago kočenje, a automatski se isključuje čim registruje da je vozač preuzeo kontrolu.

Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova identifikuje saobraćajne znakove na razdaljini do 100m i prenosi te informacije putem vizuelnog displeja do vozača. U istom trenutku moguće je prikazivanje dva različita znaka.

VOZI PAŽLJIVO

Sistem za održavanje u traci puta (LKAS) i Sistem za ublažavanje posledica potencijalnog sudara (CMBS)

Za manje stresno iskustvo vožnje, pomoću kamere koja detektuje obe trake puta i električnog servo uređaja, sistem umanjuje potrebu za korekcionim pokretima tokom upravljanja automobilom i olakšava vožnju na autoputu.

Ukoliko se pojavi mogućnost sudara, sistem vas vizuelno i zvučno upozorava i pomaže pri kočenju što će vam biti od pomoći da izbegnete ili minimizirate šanse da udarite u vozilo ili pešaka ispred vas.

KRSTARENJE SA POVERENJEM

Sistem za praćenje vozila pri malim brzinama (LSF) i Inteligentni adaptivni tempomat (i-ACC)

Oba sistema održavaju podešenu brzinu vožnje i bezbednu udaljenost od vozila ispred. Ukoliko sistem detektuje da je vozilo ispred vas stalo, usporiće i zaustaviti vase vozilo, a da pri tome ne morate koristiti kočnicu. Kada vozilo ispred vas ponovo krene, jednostavno na kratko pritisnite pedalu gasa kako bi sistem nastavio sa funkcionisanjem.

DODATNA ČULA

Sistem za praćenje unakrsnog saobraćaja pozadi (CTM) i Sistem o upozorenju na vozilo u mrtvom uglu (BSI)

Radarski senzori za CTM su smešteni na bočnim zadnjim delovima vozila kako bi vas upozorili na približavanje vozila iz bočnih pravaca prilikom vožnje unazad. BSI koristi radarsku tehnologiju za automatsko otkrivanje vozila u vašem slepom uglu, upozoravajući vas preko vizuelnog simbola upozorenja u staklu retrovizora (dostupno na određenim modelima).