Honda e

Nova Honda e je projektovana da pruži izuzetan doživljaj vožnje u urbanim okruženjima sa nula emisije štetnih gasova. Izuzetnom kombinacijom veoma osetljive dinamike, efikasnosti i performansi, Hondino električno vozilo sledeće generacije doneće karakteristike zabavne vožnje bez premca u segmentu kompaktnih električnih vozila.

 

Honda e je opremljena motorom velike snage koji daje približno 150KS (110 kW) i impresivni obrtni moment preko 300Nm. Baterija od 35,5kWh u Hondi e jedna je od najkompaktnijih u svojoj klasi, tako da doprinosi izuzetnoj ravnoteži malom težinom, uz sposobnost brzog punjenja od 80% za 30 minuta, i domet od preko 200km, što je savršeno za svakodnevno kretanje po gradu.

Hondini inženjeri obratili su posebno pažnju na pojačanje vozne dinamike kako bi pružili zabavan i primamljiv doživljaj. Baterija je smeštena nisko ispod poda vozila, te se centar gravitacije automobila nalazi na oko 50cm iznad tla. Sa raspodelom težine od 50:50, širokim a opet kompaktnim dimenzijama i kratkim prepustima napred i pozadi, Honda e pruža optimalnu stabilnost i performanse u upravljanju kada je reč o segmentu kompaktnog električnog automobila.

Da bi se naglasio sportski karakter, snaga se prenosi sa zadnjih točkova, što takođe pruža veću pokretljivost u upravljanju za prednje točkove. Zahvaljujući tome, prečnik okretanja je oko 4,3 metra, obezbedivši da Honda e bude sposoban za izuzetno manevrisanje uskim gradskim ulicama.

Honda e će nuditi i kontrolu jednom pedalom, što omogućava vozaču da ubrzava i usporava automobil koristeći samo pedalu za ubrzavanje. Kad je pedala za ubrzavanje pritisnuta, automobil će ubrzavati normalno; kada se pusti, dolazi do automatskog regenerativnog kočenja koje usporava automobil. Kontrola jednom pedalom poboljšava efikasnost vožnje u urbanim okruženjima i smanjuje potrebu za upotrebom više pedala, zbog čega je vožnja primamljivija, uzbudljiva i nesmetana sa maksimalnom kontrolom za vozača. 

Materijali velike snage u strukturi doprinose strukturnoj krutosti dok ujedno smanjuju težinu. Laka šasija obezbeđuje idealnu platformu sa koje se vešanje fino podešava, kao i postavke upravljanja za dinamičan doživljaj vožnje. Dinamične karakteristike Honde e mogu se dodatno pojačati „Sportskim modom“ koji podiže performanse kroz bržu reakciju ubrzanja. 

Honda e je projektovan tako da ispuni potrebe modernog stila života. On je jedinstvena kombinacija izuzetnog dizajna, napredne funkcionalnosti i sportske vozne dinamike, savršeno vozilo za urbano okruženje.

Hondin novi kompaktni električni automobil deo je strategije brenda da sadrži elektrifikovane pogonske sklopove u svim automobilima koje prodaje u Evropi do 2025. godine.