Najsavremenije tehnologije u službi Vaše bezbednosti i udobnosti

Najsavremenije tehnologije u službi Vaše bezbednosti i udobnosti

Honda konstantno teži istraživanju i primeni najsavremenijih tehnologija, kako bi konstantno unapređivala i poboljšavala svoje bezbednosne, informacione i zabavne sisteme. Pionirskim pristupom naprednim inovacijama, Honda aktivno doprinosi bezbednosti i užitku svih učesnika u vožnji.

 


Sa novim i redizajniranim modelima dolaze i tri potpuno nove superiorne tehnologije, premijerno uvedene i razvijene od strane Hondinih inženjerskih i dizajnerskih timova: HONDA ADAS, HONDA SENSING i HONDA CONNECTHONDA ADAS

 


Svako želi da zaštiti svoje najmilije. Niko ne razume ovu potrebu bolje od nas, zbog čega Vam nudimo Napredni paket sistema za podršku vozaču (ADAS – Advanced Driver Assistance System Pack technologies). Možete biti potpuno mirni uz naše sisteme koji su rezultat najnaprednijih tehnologija:

 


- SISTEM ZA ZAUSTAVLJANJE VOZILA PRI MALIM BRZINAMA U USLOVIMA GRADSKE VOŽNJE - dostupan kao standard kod svih novih i restilizovanih modela

 

Tokom gradske vožnje između 5-30km/h, kako bi Vam ovaj sistem pružio najbolju šansu da izbegnete sudar, sistem prati rastojanje između Vas i vozila ispred. Ako nastavite da se približavate uočenom vozilu, vozilo Vam šalje vizuelna i audio upozorenja preko i-MID monitora. Ako još uvek niste odreagovali, a sudar je sve bliži, Sistem za zaustavljanje može automatski primeniti vanredno kočenje kako bi smanjio brzinu što je više moguće. U dobrim voznim uslovima, sudar se može čak i u potpunosti izbeći.

 

 


 

- SISTEM NADGLEDANJA MRTVOG UGLA

 

Ova inovacija Vas upozorava kada je neko vozilo u mrtvom uglu, kako bi prelaženje u drugu traku i preticanje učinilo bezbednijim.

 

 


 

- SISTEM KONTROLE DUGIH SVETALA

 

Sistem kontrole dugih svetala procenjuje uslove vožnje ispred Vas i automatski prebacuje između kratkog i dugog svetla.

 


- SISTEM ZA PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

 

Sistem prepoznavanja znakova identifikuje saobraćajne znakove do 100m daljine i prenosi informaciju vozaču preko i-MID ekrana, kako ih prolazi.

 

 


 

- SISTEM ZA NADGLEDANJE KOLOVOZNE TRAKE PUTA

 

Kada se detektuju linije na putu, a automobil odstupi od trenutne trake bez indikacija, Sistem za nadgledanje kolovozne trake puta Vas na to upozori preko vizuelnih i audio upozorenja.


 

- SISTEM ZA NADGLEDANJE UNAKRSNOG SAOBRAĆAJA

Pri kretanju unazad, Sistem za nadgledanje unakrsnog saobraćaja detektuje vozila koja su u neposrednoj blizini sa bilo koje strane pozadi, upozoravajući vozača na blisku opasnost. Upozorenje se pojavljuje na i-MID ekranu.

 


 

- PREVENTIVNO UPOZORENJE PRE POTENCIJALNOG SUDARA

 

Ako prednja kamera uoči vozilo ispred Vas, sistem će upozoriti na mogući čeoni sudar, davajući Vam dovoljno vremena da reagujete.

 HONDA SENSING

 


Pored tehnologija uključenih u ADAS koje doprinose tome da vožnja bude lakša, sigurnija i udobnija, Honda SENSING sadrži dodatke kočionog sistema za ublažavanje sudara, prvog na svetu razvijenog inteligentno - adaptivnog tempomata i sistema upozorenja o napuštanju trake.

 

Honda SENSING Vam može pomoći da uočite neke stvari koje možete propustiti tokom vožnje - vozila i pešake. Pruža veću mogućnost ublažavanja sudara kako bi Vam pomogao da izbegnete nezgodu dajući vozaču vizuelna i zvučna upozorenja i ukoliko je potrebno, primenjujući automatsko kočenje. Honda SENSING obuhvata i sledeće bezbedonosne karakteristike:

 


- INTELIGENTNI - ADAPTIVNI TEMPOMAT, PRVI NA SVETU

 

Inteligentni - adaptivni tempomat Vam omogućava da podesite kako brzinu i rastojanje od vozila ispred, tako i konstantno praćenje i usklađivanje brzine po potrebi, čineći vožnju lakšom nego ikada. Demonstrirajući Hondinu posvećenost naprednoj tehnologiji i bezbednosti, inteligentni - adaptivni tempomat ne samo da prati vozila ispred modela CR-V, već i za one u susednim trakama predviđajući kada će vozilo skrenuti ispred Vas do pet sekundi pre nego što dođe do toga.

 


- SISTEM ZA UMANJENJE POSLEDICA POTENCIJALNOG SUDARA

 

Sistem za umanjenje posledica potencijalnog sudara pomaže Vam pri kočenju što će Vam pomoći da izbegnete ili minimizirati šansu da udarite u vozilo ispred Vas. Pri nižim brzinama je u stanju i da detektuje pešake, upozoravajući Vas na neposredne opasnosti.

 


Prva i druga faza:

Alarm prati vizuelno upozorenje na i-MID ekranu.

Treća faza:

Primenjuje se lagano kočenje i ako je nezgoda ipak neminovna, kočioni sistem ublažavanja posledica nezgode primenjuje nasilno kočenje.

Četvrta faza:

Kočenje aktivira E- zatezače pojaseva koji povlače pojaseve sa dovoljno snage dasmanje uticaj nezgode na Vas i Vašeg suvozača.

 


- SISTEM ZA ASISTENCIJU ODRŽAVANJA VOZILA U TRACI

 

Sistem za asistenciju održavanja vozila u traci koristi kameru koja je montirana iza retrovizora, koji stalno ”očitava” liniju na putu. Sistem emituje zvučno upozorenje ako vozilo skrene sa kursa i automatski ispravlja upravljač vraćajući ga na pravi put, što Vam pomaže da bezbedno ostanete u svojoj traci.

  

HONDA CONNECT


Razvili smo inovativnu i inteligentnu tehnologiju koja unapređuje svako putovanje. Honda CONNECT audio i informacioni sistem, smešten u vozilu, povezuje Vas sa svim stvarima koje volite u životu, kao što su Vaši prijatelji i muzika - sve to u okviru jednog centralnog ekrana osetljivog na dodir koji se može kontrolisati android smartphone operacijama.


Honda CONNECT nudi odličnu povezanost dok ste na putu, putem Wifi teteringa ili mobilnog Wifi rutera.


Honda CONNECT 7” ekran osetljiv na dodir se može personalizovati sa ličnim fotografijama. Takođe, lako se može izabrati propratna muzika za Vaš put na AhaTM radiu. Možete slušati svoje omiljene Internet muzičke servise i radio programe iz celog sveta, uključujući vesti, vremensku prognozu, sport, podkastove i audio knjige.


Bluetooth konekcija Vam omogućava da svoj android telefon smartphone povežete sa Hands Free telefonskim sistemom koji se nalazi u automobilu.


Štaviše, moguće je i pretraživanje Interneta na Vašem ekranu osetljivom na dodir.


Nagrađivana Garmin satelitska navigacija je dostupna kao dodatna opcija u okviru Honda CONNECT i koristi lak pristup sadržaju i jednostavan meni sa aplikacijama koje Vam pružaju informacije o saobraćaju u realnom vremenu, upozorenja o ograničenju brzine, kao i besplatne nadogradnje mapa.


Honda CONNECT dozvoljava i MirrorLink*.


- AHA

Aha™ aplikacija Vam omogućava da se povežete na Internet radio, pristupite svojim Facebook™ i Twitter™ nalozima i pronađete restorane i hotele u blizini.


- GARMIN NAVIGACIJA

Garmin PhotoRealTM prikazuje foto-realistične slike predstojećih raskrsnica i izlaza sa indikacijom i putokazima saobraćajnih traka, kako bi zajedno pružili jasne smernice. Sistem takođe uključuje predviđanje rute, upozorenja o gužvama u saobraćaju u realnom vremenu, prikaz ograničenja brzine na putu, 3D zgrade, prikaz terena i ostalo.


- PERSONALIZOVAN EKRAN

Personalizujte svoj Honda CONNECT tako što ćete staviti svoju omiljenu fotografiju kao pozadinu. Ekran može biti prilagođen i personalizovan tako da odgovara Vašem stilu.


- BLUETOOTH™ HANDS FREE TELEFON

Koristite intuitivni ekran osetljiv na dodir kako biste pristupili svim kontaktima u svom telefonu.


*Ova funkcija je dostupna samo ukoliko je telefon korisnika kompatibilan sa Honda CONNECT MirrorLink-om. Ova tehnologija omogućava korisniku da prikaže ekran telefona na ekranu Honda CONNECT uređaja i pristupi aplikacijama.